Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

Wandelprovincie Drenthe kenmerkt zich door afwisselende landschappen met een rijke natuur en cultuurhistorie. In dit landelijke gebied kunt u nog genieten van de rust en de ruimte. Hier kunt u nog ervaren wat stilte is en kunt u de sterren aan de hemel nog zien. Kenmerkend voor Drenthe zijn de kleine dorpen met vele boerderijen, die verscholen liggen in een afwisselend landschap.

Het Drentse esdorp is van oudsher te herkennen aan vier elementen; de beek, de heide, de es en de brink. Er zijn ondanks vele vernieuwingen nog steeds veel dorpjes in Drenthe, waar u het gevoel krijgt weer terug te reizen naar het verleden. Het afwisselende landschap met al zijn boerderijen en dorpen is prima te zien via de vele wandelroutes, die de provincie rijk is.
Iedere dag iets nieuws te ontdekken. Cultuur, historie, natuur, allemaal onder wandelbereik. Niet voor niets wordt er ieder jaar, met groot succes, de Wandel 4 daagse van Diever gehouden. Na een heerlijk ontbijt, eventueel door ons verzorgd, kunt u bijvoorbeeld direct de ‘Knapzak route van Wapse’ en omgeving oppakken. Deze route is in boekvorm en krijgt u in bruikleen mee.
Drenthe is bekend om haar hunebedden. Er liggen er drie bij onze hoeve in de buurt, één bij Diever en twee bij Havelte. Een must voor de Drenthe bezoeker. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold leent zich ook uitstekend om heerlijk in te wandelen. Staatsbosbeheer heeft 40 wandelingen uitgezet met een totale lengte van 130 km.

Ook de Stichting ‘Het Drentse Landschap’ heeft diverse wandelroutes uitgezet in Drenthe. Eén ervan start in Vledder bij de ’Vledderhof’.