Bij zonsondergang op de hei

Relaxen in de wei

Hei op zijn mooist

Beleef een heerlijke paardenvakantie in Drenthe

Je eigen paard of pony mee op vakantie

Je wilt met jouw paard of pony op fijne ruitervakantie gaan, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alle faciliteiten voor jouw paardrijvakantie. Wij hebben 6 ruime boxen voor de stalling van jouw paard of pony beschikbaar. Daarnaast hebben we ook heel veel verschillende weides voor weidegang veilig afgezet met 2 schrikdraden en een eigen watertappunt. Ook staat er een paddock en een verlichte rijbak tot jouw beschikking.

Zeer centraal gelegen

Hoeve ‘t Wed is zeer centraal gelegen. In de omgeving kun je écht alle kanten op. Te beginnen bij onze eigen achteruitgang. Bijvoorbeeld naar het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Maar ook het Nationaal Park het Dwingelderveld en de uitgestrekte bos- en heidegebieden van Uffelte en Havelte zijn dichtbij. Ook een trektocht maken, de Drenthe Trail, behoort tot de mogelijkheden.

Eigen ruiterroutes

Wij beschikken over veel kaartmateriaal en ruiterroutes van verschillende lengtes langs de mooiste plekjes.
Er liggen vlakbij vele honderden kilometers ruiterroutes. Elke tocht is weer anders. Mens en paard hebben dan ook een onvergetelijke paardenvakantie!

Begeleide buitenritten

Als je niet zo bekend bent in de omgeving of het gezelliger vindt met meerderen een buitenrit te maken, bieden wij ook de mogelijkheid onder begeleiding een buitenrit te maken. 

Voor kinderen

Het is ook fijn rijden voor kinderen met hun pony of paard. Je kunt bij ons in de (verlichte) buitenbak rijden of gewoon een ommetje maken achter om de boerderij. Op 1 kilometer afstand ligt een prachtig lange zandweg langs de Wapserveense Aa. Je mag ook helpen onder begeleiding met de verzorging van onze paarden en pony’s. En als het weer goed is, mag je ook jouw paard beschilderen.

Paardhuur

Wij hebben momenteel twee paarden voor de verhuur (zie onze huurvoorwaarden).

De paarden worden alleen verhuurd aan gevorderde ruiters die ook een accommodatie hebben gehuurd bij Hoeve ’t Wed.